sobota, 18 czerwca 2016

Spaghetti z krewetkami


Delikatne spaghetti z krewetkami, białym winem i podsmażonymi soczystymi pomidorkami.

przepis na 2 duże porcje

  • 250g oczyszczonych krewetek
  • 250g pomidorków koktajlowych
  • 250g makaronu spaghetti
  • 3 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • pietruszka
Makaron ugotować al dente, przelać zimna wodą żeby się nie posklejał.
Czosnek pokroić na drobne plasterki i podsmażyć na maśle na zloty kolor.
Dodać wino i przekrojone na połówki pomidory, gotować na małym ogniu aż pomidorki lekko zmiękną i alkohol wyparuje.
Dodać krewetki, makaron i posiekaną pietruszkę, podgrzewać ok 2 minuty.
Podać najlepiej z lampką białego wina użytego do sosu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz